Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Fluid: negotiating limits

23 august 2019 @ 14:00 - 15:00

Gratis

Det finnes mange strategier for å forhandle rom, for eksempel på kino (hvem har armlenet?) eller offentlig transport (hvem spriker og tar mest plass?), eller i flørting (hvem nærmer seg den andre, eller hvem tar et steg tilbake?).

I forestillingen ”Fluid: negotiating limits” undersøkes det hvordan avstand og nærhet mellom aktører på scenen fungerer som meningsbærende elementer når aktørene bebor ulike kjønnlige kodede utrykk. I kjølvannet av me-too er forhandling av rom, avstand/nærhet og grensesetting akutt. Vi har blitt presentert konkrete fortellinger som mange synes er vanskelig å ta inn over seg. Gjennom et visuelt og fysisk uttrykk belyser forestillingen hvordan avstand og nærhet har betydning sosialt, kulturelt og historisk.

I forestillingen møter vi gutter som tror de liker jenter som plutselig liker gutter, gutter som er født jenter, og jenter som liker både gutter og jenter. Det er jenter som ikke skjønner at nei betyr nei, og gutter som ikke skjønner at de er truende. Det er cheerleading, ballett, hijab og Star Wars. Det er operaarier, dragperformance, og brutal slowmotion-slåssing. Det er oss mot deg, hun mot han, vi mot homo, død over trans. Ingen slipper unna, og alle er i samme båt (eller garderobe).

Produsent, konsept og regi: Ida Fugli/Flux Manøver
Utviklet med ensemblet:
Sigrun Hasselgård Bøe, Christoffer Einan, Aleksander FC Johansen, Benjamin Åteigen, Tuva Svendsen, Remi Johansen Hovda, og Thomas Heitman, Arturo Scotti
Støttet av Sks-lab ved Scenekunst Sør, Stiftelsen Fritt Ord, Fri Sør, og Universitetet i Agder

Arrangementet er gratis for de under 20 år. De over betaler 100 kroner.

Detaljer

Dato:
23 august 2019
Tid
14:00 - 15:00
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategorier:
, ,

Arrangør

Sørlandets Kunstmuseum
Hjemmeside:
https://www.skmu.no/

Sted

Sørlandets Kunstmuseum
Skippergata 24B
Kristiansand, 4611 Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.skmu.no/