New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Program

Last ned programmet som pdf her

En vei å gå

Temaet for årets Pride-festivaler i Norge er Familier. FRI ønsker å utfordre og utvide begrepet familie for å romme fler av oss. For mange er det i nettopp familiebegrepet man møter utfordringene i hverdagen. Den tradisjonelle tanken om mann, kvinne og barn passer ikke for alle i dagens samfunn, uansett kjønn eller seksualitet. Noen lever livet ensom, noen i parforhold, noen velger å se på sine venner som familie, noen ønsker barn, andre ikke, og så videre. Familie er derfor et gjennomgående tema i de Pride-festivaler FRI arrangerer.

Levekårsundersøkelsen ikke så positiv for Sørlandet

For Skeive Sørlandsdager har denne kampanjen blitt satt litt i bakgrunnen da resultater fra en levekårsundersøkelse utført av Bufdir kom i mediene. Denne viser at for Sørlandet og Telemark er det ikke bare på familiebegrepet vi har utfordringer, men generelt i forhold til aksept. 22. august vil det bli lansering av funnene for levekårsundersøkelse på Agder for LHBT-befolkningen. Vi er veldig spente på disse resultatene og har derfor dedikert store deler av programmet den dagen til nettopp
dette. Hva sier resultatene oss? Hvordan kan vi som festival bistå? Hva bør gjøres i kommunene på Agder? Dette er spørsmål vi ønsker svar på.

Flere barnevennlige arrangementer

Vi har allikevel satset på flere barnevennlige arrangementer i år for å inkludere regnbuefamilier med barn mer i festivalen. Vi er også stolte over å ta med oss arrangementer som kan utfordre toleransen i arenaer som vi normalt ikke snakker så mye om. Forestillingen Ingen homo i 2. divisjon, som vises på Kilden, er ett
av disse arrangementene. Som tidligere år vil også arrangementet bestå av fester og feiring. Vi mener også dette er viktig for å bygge opp et samfunn med aksept. For eksempel er deltakelse i parade og flagging med regnbueflagg enkle, men effektive metoder for å vise støtte for de av oss som trenger litt mer trygghet i hverdagen.
I fjor ba vi dere om å gå for de som ikke kan eller tør. I år ber vi dere gå med oss igjen, for vi har fremdeles en vei å gå.

– SSD18-komitéen